Consortium

Canal securizat între dispozitivele I/O și unitatea de procesare pentru extinderea securității software

certSIGN este o companie romaneasca infiintata in anul 2006, care realizeaza activitati in vederea furnizarii de produse si servicii destinate asigurarii securitatii si protejarii informatiilor.

Compania certSIGN are un portofoliu bogat in furnizarea de servicii si solutii pentru securittatea informatiilor si solutii PKI, furnizand produse si servicii mature. Produsele dezvoltate de certSIGN (certSAFE si shellSAFE) sunt prezente in Catalogul NATO (NIAPC) si in catalogul publicat de Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS). Produsele sunt acreditate pentru protectia informatiilor clasificate. De asemnenea, soluția pentru crearea de semnături electronice calificate la distanță a certSIGN (produs numit “Paperless”) este certificat QSCD (Qualified Electronic Signature Creation Device), in conformitate cu Regulamentul eIDAS, de catre A-SIT Secure Information Technology Center.

Produsele certSIGN au fost implicate in teste de interoperabilitate la JWID (Joint Warrior Interoperability Demonstration), in 2004, CWID (Coalition Warrior Interoperability Demonstration), in 2006 si CWIX (Coalition Warrior Interoperability eXploration, eXperimentation, eXamination, eXercise) in 2018 si 2019.

Liniile de afacere principale ale certSIGN sunt Cybersecurity, Semnatura electronica, Carduri, Arhivare, Cercetare si dezvoltare. Clienții certSIGN sunt atât din Romania, cat si internaționali (in special din Europa).

certSIGN este Furnizor de Servicii de Incredere Calificat (Qualified Trust Service Provider QTSP) acreditat in conformitate cu regulamentul European 910/ 2014 (eIDAS Regulation), compania fiind listata in European Trusted List (https://webgate.ec.europa.eu/tl-browser/#/tl/RO/2). De asemenea compania certSIGN a obtinut cea mai importanta recunoastere a unui Furnizor de Servicii de Certificare: Audit WebTrust for CA, iar certificatul sau root este de incredere pentru browser-ele web (IE, Mozilla, Chrome, Safari) si sistemele de operare (Windows, Mac OS, iOS, Android).

Ca urmare a implicarii si activitatii sale pe plan national si european, certSIGN este membru al Organizatiei Europene de Securitate Cyber (ECSO) si a organizatiilor de standardizare, cum ar fi ETSI si Cloud Signature Consortium (CSC).

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București. În anul 1832, aceasta este reorganizată în Colegiul de la Sfântul Sava.

La 1 octombrie 1864, a fost înființată “Școala de Poduri și Sosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine “Școala de Poduri, Șosele și Mine”, cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capătă o nouă structură, sub denumirea de “Școala Națională de Poduri și Șosele”; la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.

Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București.

La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. In baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

Universitatea POLITEHNICA din București (U.P.B.) își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diferite domenii tehnice, capabili de a utiliza cunoștințe științifice, tehnice și cultural-umaniste valoroase, de a contribui la progresul tehnologic, economic și social-cultural al societății românesti și al lumii contemporane. UPB asigură realizarea unui învățământ de performanță, dezvoltat și perfecționat printr-o complexă activitate de cercetare, continuând tradiția Școlii Politehnice bucureștene, conform exigențelor și cu mijloacele oferite de societatea modernă informațională. Ea își propune să creeze noul profil de universitate tehnică, ce promovează forme de pregătire adaptate cerințelor unei societăți în plină competiție, supusă procesului de integrare în Comunitatea Europeană și internațională.

Misiunea sa principală este formarea inginerului capabil să se adapteze cerințelor economiei de piață și noilor tehnologii, care să aibă cunoștințe economice și manageriale și care să promoveze principiile de dezvoltare durabilă și de protejare a mediului înconjurător. Pentru aceasta el trebuie să fie format după principiul modern al participării directe la alegerea traiectoriei sale formative, să fie inclus într-un proces de învățare care să-i asigure șanse reale la competiția de pe piața liberă a forței de muncă.

Universitatea Politehnica din București are misiunea de a reuni sub un singur acoperiş educația, prin formarea profesională şi cercetarea ştiinţifică. Rolul acestei intersecții este de a spori cunoașterea şi inovarea, două concepte principale ale economiei şi societăţii bazate pe cunoaştere.

Într-un timp al globalizării, provocările devin din ce în ce mai complexe. Universitatea trebuie să dispună de un management puternic, autonomie universitară şi structuri de conducere relevante pentru a se integra. Instituţionalizarea câtorva acţiuni, cum ar fi: schimburile de studenţi, crearea conexiunilor în cercetarea ştiinţifică, cadrele didactice de renume pot ajuta la accelerarea procesului  şi la îmbunătăţirea educaţiei.

Cea mai importantă misiune a Universităţii constă în producerea de cunoaştere, prin cercetare ştiinţifică. Ea aplică pregătirea teoretică şi practică superioară în formarea profesională a studentului, cu scopul unei iniţieri în domeniul ales.